Zuid - Amerika Biotoop 

Hierbij zal ik mij even voorstellen.

Mijn naam is Danny Kruithofkremer, geboren en getogen in Rotterdam.

Als kind zijnde was ik al gefascineerd in de natuur, met name het onderwaterleven .

Wat zich uit in twee hobby's zoals het vissen op grote karpers en meervallen in binnen- en buitenland en het houden van een aquarium met alle facetten die daar bij horen.

Vanaf toen ik een kleine jongetje was [ nu 2 meter] kwam ik bij mijn ome Cor op bezoek die toen der tijd een groot aquarium  [1.20mtr] in de woonkamer had staan met vissen . Van pauwenogen tot discus en alles daar tussen.

Dit fascineerde mij zo erg dat ik bleef zeuren bij mijn ouders totdat er een aquarium werd aangeschaft van 80-40-40 ,dit werd beplant en met guppen ,zwaarddragers en platy's bevolkt.

Dat aquarium hebben we een aantal jaren gehad. Het houden hiervan ging met vallen en opstaan zoals bij velen.

Tegen de tijd dat ik het voortgezet onderwijs moest gaan volgen kwamen er andere interesses en verdween het aquarium.

Maar zoals bij velen die met het virus zijn besmet kwam er na een aantal jaren de drang om weer wat op te starten.

Toen ik na 27jaar bij mijn ouders te hebben gewoond op mezelf ging wonen en een vaste baan had, heb ik een bak aangeschaft dit met verschillende resultaten en stijlen.

In 2010 heb ik een groter aquarium aangeschaft. Dit was een akva stabil van160x60x60 en om de beginnersproblemen uit te sluiten, ben ik mij eerst gaan verdiepen in wat er in een aquarium nodig is. Dit om zoveel mogelijke problemen uit te sluiten .

Dit hield in: veel lezen over alles wat met een aquarium te maken had.

Tevens hield dit in dat ik automatisch lid werd van A.V. Aqua Terra Zuid, waar ik veel kennis vergaarde door met diverse leden te praten over de hobby.

Een aantal jaren later trad ik tot het bestuur toe als penningmeester en deed het onderhoud van diverse showaquaria en verkoopstelling en verzorgde de inkoop van planten en vissen wat resulteerde dat mijn kennis met sprongen vooruit ging.

Het zal rond 2010 zijn geweest dat ik benaderd werd om een keer mee te doen aan de jaarlijkse huiskeuring. Dit vond ik best spannend,  toendertijd vond ik mijn bak niet zo netjes om mee te doen maar zogezegd zo gedaan.

Wist ik veel waar dit toe zou leiden. Na wat hulp van die of gene en wat tips werd ik tot mijn verbazing club kampioen en mocht ik een paar maanden later meedoen aan de districtskeuring en werd ik vierde.

Dit spelletje beviel mij wel en ben mij toen nog verder in de materie gaan verdiepen wat betreft de plantengroei.

Daardoor kwam ik in contact met Sybren Brouwer die toendertijd promotie maakte voor de plantenvoeding Festal.

Door met verschillende soorten plantenvoeding te experimenteren kwam ik bij Festal uit en werd drie jaar op rij clubkampioen maar nooit geen podium plaats op de districtskeuring.

Na wat rumoerige tijden bij A.T.Z. werd besloten om de club op te heffen en zijn we met een aantal leden overgestapt naar A.V. Groot Hoogvliet .

In die tijd ben ik gaan samen wonen met mijn partner en verhuisd en dit gelijk als excuses gebruikt om een groter aquarium aan te schaffen 200x70x70 en ben toen vanaf dag een met de Syfiori  producten aan de gang gegaan.

In 2014 werd ik tweede tijdens de huiskeuring en dit na een half jaar dat de bak draaide.

Het jaar daar op 2015 stond het aquarium in optima forma en werd ik club- en districtskampioen en werd ik tweede bij de landelijke huiskeuring mede door de Syfiori producten en de begeleiding van Sybren Brouwer door elke keer de voeding aan te passen naar de behoeftes van de planten.

2016 wederom clubkampioen, 2e op het districtskeuring en 5e op het landelijke.

2017 clubkampioen, 2e districtskeuring maar door een bacteriologische infectie bij de vissen werd ik dit jaar 10e maar werd geprezen om een uitzonderlijke plantengroei mede door de Syfiori producten.

2018 clubkampioen, 2e districtskeuring en wederom deelname aan het landelijke. Tijdens de keuringsdag werd ik weer geprezen om de zo weelderige plantengroei.

En zo elk jaar weer opnieuw in de prijzen gevallen.

Zonder de hulp en begeleiding van Sybren Brouwer en de Syfiori producten had ik waarschijnlijk deze resultaten niet kunnen behalen.

Hiervoor mijn dank.

Danny Kruithofkremer 

Het Discus Aquarium

Ben Theo van Excel 70 jaar en houd al vanaf 15e jaar een aquarium, dus wel wat ervaring mag ik zeggen.

Na 9 jaar zeeaquarium heb ik sinds 2 jaar een discus 

plantenbak, de bak is 200 x 60 x 60 cm dus 

ongeveer 700 liter, dat vraagt nogal wat aandacht, door de steun van de master set van Syfiori lukt 

dat aardig.

Sinds vivarium 2022 heb ik de nieuwe master set gekocht en nu blijft het water helder, dat is fijn.

Ik gebruik het 2 x week 20 ml per fles en het blad blijft mooi van kleur.

Ook gebruik ik het voor mijn kamerplanten, wissel elke week 50% water en geef de kamerplanten 

water uit de bak, en dat groeit en bloeit.

Dus voor iedere plant een aanrader,


Dank je wel Syben Brouwer

Gezelschap aquarium

Ik gebruik het nu enkele weken. Ik zocht een goede plantenvoeding die betaalbaar/weinig in gebruik en goede resultaten opleverd.


Waarom goede resultaten?,  ik heb een aquarium van rond de 1000 liter. 200x80x60cm en al jaren last van baardalg.  Omdat het aquarium al tig jaren oud is en ik met een auto-immuun ziekte loop, geef ik er niet meer honderden euro's uit aan bv goede verlichting. Deze leds sets kost een hoop. Ik heb goede verlichting erop maar matig in licht.

Het matige licht heb ik voor gekozen omdat ik van varens en dergelijke hou. En snelgroeiers gingen bij mij heel snel kapot. Ook natuurlijk vanwege een aantal pleco's in de bak.

Vele voedingen gebruikt en elke keer krijg ik een explosie aan baardalg er boven op. 

  • Met deze voeding zie ik wat alg tevoorschijn komen maar de explosie van alg blijft uit.
  • Ook wat snelgroeiers erbij gezet die ondanks weinig licht erg snel groeien.  Maar momenteel is een bruine alg die als film laag ligt op de bladeren, vooral aan de punten.
  • Ik ben zeer tevreden over de plantenvoeding, dit zie ik ook aan de varens die steeds minder baardalg krijgen.  Een groei zit er zeker in.  Ik ben intussen aan het testen om minder/ meer voeding te geven om wat meer groei te stimuleren en minder alg.
  • Wat alg is geen probleem en de voeding geeft me wel meer mogelijkheden om beter en gemakkelijker af te stellen wat de planten nodig hebben.

Hier gaat daardoor wat tijd overheen omdat ik het niet te snel achter elkaar veranderingen doe.


Voor mij is deze plantenvoeding een zeer goede keuze en zal het ook zeker blijven gebruiken. 

Grz patrick van hoogstraten-van geemen.

Gezelschap aquarium

 Nu weer de bossen snelgroeiers gesnoeid, dat gaat nu super sinds ik de syfiori bemesting gebruik.
De planten voornamelijk de traaggroeiers hadden het erg moeilijk, ongeacht welke voeding ik ook gebruikte. De syfiori set lijkt het wel de tij te keren. Ik ben zeer tevreden over de voeding

Grz patrick van hoogstraten-van geemen.

Gezelschap aquarium

28-9-23 gestart met syfiori. Wordt nu echt tijd om te gaan snoeien. Mijn Rode lotus groeit te hard. En eigenlijk alles doet het goed. Deze resultaten hebben best wel even geduurd, maar ben er nu best content mee. Morgen komen de nieuwe flessen binnen. Nog even dit. Bijna 4 maanden toegevoegd met 250 ml flessen. TOPPIE Heel zuinig in gebruik.