Over Syfiori

Wij zijn bruggenbouwers naar de oplossing voor uw probleem

Van probleem naar de perfecte oplossing

Over Syfiori

Sybren Brouwer van Syfiori: Van de aquariumwereld naar biostimulanten

Met zijn bedrijf Syfiori adviseert en begeleidt Sybren Brouwer bedrijven uit de sector al een paar jaar en biedt daarbij ook zijn eigen biostimulanten aan.

Sybren leerde al op jonge leeftijd de aquariumwereld kennen en het hebben van een aquarium is nog altijd een hobby van hem. “Elke keer weer kijken op welke manier ik meer plantengroeirendement kon behalen met de toen in de handel verkrijgbare producten. Dit bracht me te weinig rendement en ik ben toen zelf mijn eigen Syfiori-aquariumplantenvoeding gaan ontwikkelen.”

In 2013 is de ontwikkeling van start gegaan en in 2014 bracht hij het product op de markt. In de jaren na marktintroductie won Sybren veel prijzen op aquariumkampioenschappen. 


Overeenkomsten kas en aquarium
Een aquarium is heel complex, zegt Sybren. “Dat komt omdat je met dieren en planten te maken hebt. In de afgelopen jaren heb ik bij diverse kwekers verschillende proeven gedaan om de producten te optimaliseren.” 

Een kas of een aquarium hebben overeenkomsten, stelt de ontwikkelaar van biostimulanten. “Het zijn beide gesloten systemen waarin we proberen een zo goed mogelijk biologisch evenwicht te vinden en optimale waterkwaliteit.”

Sybren heeft voor diverse waterschappen al presentaties gegeven. “Zij vinden het heel erg interessant omdat ik in staat ben de drinkwaterkwaliteit te verbeteren door het terugdringen van het gebruik van de chemische middelen in de tuinbouwsector. Want als dat gebeurt hoeven ze geen dure investeringen te doen om de chemische middelen uit het water te filteren. Waardoor de burger uiteindelijk minder waterschapsbelasting gaat betalen.” 

en Octrooi
Vorig jaar april heeft Sybren een internationaal plantengroeioctrooi gekregen voor de plantengroeimethode die hij heeft ontwikkeld. Met de producten van Horti Syfiori Glastuinbouw is het volgens Sybren mogelijk om een 100% schone plantenteelt te realiseren binnen 26 weken. Ook zorgen de Horti Syfiori-producten voor grotere bladeren, waardoor veel meer lichtopbrengst mogelijk is. “Optimale blad- en bloemkleuren, sterkere wortels en dikkere stengels voor optimale voedingsopname in de planten”, somt hij als voordelop.


De Syfiori-producten worden geleverd vanaf het begin van de kweek als de kweker van start gaat met het concept. Sybren geeft aan dat in dat concept, naast levering van de biostimulanten, onder meer ook advisering over waterkwaliteit zit, het elke twee weken maken van foto’s om de gewasontwikkeling vast te leggen en te bespreken met de kweker en het beter in de markt zetten van de producten van de kweker. “De kweker krijgt een betere productkwaliteit als resultaat van de inzet van onze biostimulanten.”

Horti Syfiori wordt 1 keer per week op het gewas gespoten. Sybren adviseert het gebruik van 1 liter op 1000 liter water per ha. “Dit is een afzonderlijke bespuiting zonder mengen van chemische gewasbeschermingsmiddelen.”

Resultaten van gebruik van de producten van Sybren zijn zichtbaar binnen één jaar. “Het gaat om een langetermijnvisie. Zo kunnen we samen werken aan een beter milieu voor planten, dieren, en mensen voor een betere toekomst voor ons allemaal.”

null

Patrick Mensink: Dankzij de hulp van Sybren Brouwer heb ik nu dit prachtige aquarium gerealiseerd. Sybren heeft me op het juiste pad gezet en ik kon vragen wat ik wilde.